Fosun 06-pojille pronssia Mestareiden Cupista
P16 kilpaJulkaistu: 03.08.2020 00.00

Fosun 06-pojille pronssia Mestareiden Cupista

Kun FoSun C2- eli 2006-ikäryhmän joukkueelle tuli kevättalvella kutsu TPS Salibandyn vuosittain järjestämään Mestareiden Cup-turnaukseen, valmentajat Marko Ikonen ja Mikko Rekola pohtivat pitkään mitä vastaavat. Päätettiin kuitenkin ilmoittautua, ja samalla myös suunniteltiin koko turnaukseen johtava viikko joukkueen kesätreeniviikoksi. Ajatus oli, että turnaus antaisi ainakin mahdollisuuden pelata monia kovia joukkueita vastaan, ja niistä kokemuksista olisi hyötyä elokuun lopulla järjestettävissä SM-karsinnoissa, jotka oli jo aiemmin asetettu kauden 2020-21 päätavoitteeksi.


Viime viikolla joukkue siis suuntasi Eerikkilän urheiluopistolle, jossa leireiltiin maanantaista keskiviikkoon treenaten ja testaten, mutta ennenkaikkea joukkuehenkeä tiivistäen ja yhdessä aikaa viettäen. Torstaiksi palattiin koteihin pitämään pientä lepoa ja pakkaamaan kassit perjantaina alkavaa turnausviikonloppua varten.

06-poikien tehoviikko alkoi maanantaina Eerikkilästä.


Mestareiden Cup on kutsuturnaus, jonne kutsutaan ikäluokan parhaimpia joukkueita. Tänäkin vuonna suurin osa joukkueista otti kutsun vastaan koronatilanteesta huolimatta. Ensimmäistä kertaa turnaukseen osallistunut FoSun joukkue aloitti turnauksen viime vuoden mestaria, helsinkiläistä EräViikingit-joukkuetta vastaan jo perjantai-iltapäivällä. Peli osoitti, että FoSu pystyy haastamaan ns. isotkin seurat, vaikka parilla maalilla (7-5) ensimmäinen ottelu hävittiinkin.

Turnaus alkoi perjantaina erittäin tiukalla ottelulla EräViikinkejä vastaan.


Hyvin nukutun hotelliyön jälkeen lauantaina oli luvassa kolme peliä. Jo klo 9 vastassa oli jälleen kova joukkue eli SB Vantaa, jonka kanssa peli oli äärimmäisen tiukka ja päättyi vain maalin tappioon (3-4). Iltapäivällä vastaan asettui Happee Jyväskylästä ja tästä ottelusta tulikin melkoiset FoSun maalijuhlat, voitto lukemin 4-10! Kovan alkusarjalohkon 3. sija tarkoitti, että illalle oli vielä luvassa neljännesvälieräottelu Tampereen Classicia vastaan. Tämäkin ottelu päättyi FoSun voittoon maalein 4-6. Sitten jälleen hotellille iltapalalle ja lepäämään.


Sunnuntain puolivälieräpelit alkoivat klo 9 ja FoSu sai vastaansa turnauksen isäntäjoukkue TPS:n. Kuten Classic-pelissä edellisenä iltana, myös TPS sai kokea kovaa kyytiä varsinkin kaksi ensimmäistä erää. Loppukiri ei turkulaisillakaan riittänyt vaan FoSu jatkoi välieriin 3-4 voitolla. Välierässä vastaan tuli uudelleen SB Vantaa mutta valitettavasti erittäin kova taistelukaan ei tällä kerralla riittänyt vaan Vantaa otti voiton lukemin 4-6 ja jatkoi siis finaaliin.


Niinpä FoSun tie vei pronssiotteluun, jossa vastaan tuli SBS Wirmo Mynämäeltä. Wirmon kanssa FoSu pelasi harjoitusottelun heinäkuun alussa ja silloin tulos oli Wirmolle 12-9. Nyt oli siis hyvä näytön paikka sille, mitä viime viikkojen treenaamisella ja esim. Eerikkilän leirillä oli saavutetttu. Vaikka alla oli jo 6 ottelua alle kahteen vuorokauteen, FoSun pojilta löytyi edelleen jaloista riittävästi vauhtia, jotta pelissä pystyttiin luomaan vaarallisia tilanteita Wirmon maalilla siinä missä jaksettiin myös puolustaa omaa maalia. FoSu pelasi erittäin järkevästi ja tyylilleen siistiä peliä, kun taas vastustaja joutui parikin kertaa miettimään pelityyliään rangaistuksen arvoisesti. Ottelun puolivälissä FoSun johto oli 5-2, kaksi tehdyistä maaleista oli ylivoimamaaleja. Wirmo ei kuitenkaan luovuttanut vaan pääsi 5-5 tasoihin. Kun pelikellossa oli enää 23 sekuntia aikaa, Wirmo otti rangaistuksen ja ainoastaan 11 sekuntia ennen peliajan päättymistä FoSun Viljami Engman sijoitti pallon varmasti maaliin Tuomas Suoniemen syötöstä. Lukemat 6-5 säilyivät loppuun saakka ja niinpä turnaus päättyi FoSun iloisiin pronssimitalijuhliin. Voittomaalin tehnyt ja turnauksen pistepörssin kakkonen (10+4) Viljami Engman valittiin myös turnauksen All Stars-kokoonpanoon! Fosun Tuomas Suoniemi oli turnauksen pistepörssissä jaetulla ykkössijalla tehoin 12+3. Turnauksen voitti Merikoski SBT Warriors ja toiseksi sijoittui SB Vantaa Black.


Yhteenvetona viikosta voi siis huoletta antaa kiitettävän arvosanan! Leirillä testitulokset osoittivat, että monella osa-alueella on menty eteenpäin. Turnauksessa usko omaan tekemiseen ja peli-ilo säilyi tappioista huolimatta ja ennakkoarvioissa sijoille 5.-8. sijoitettu joukkue osoitti venymiskykyä jättämällä taakseen monia suurempia seuroja. Tämä useammasta ikäluokasta (2006-2008) ja myös ulkopaikkakuntalaisista koostuva joukkue on hioutunut hyvin yhteen. Valmennuksen ja pelaajien välillä vallitsee luottamus ja muutkin taustatekijät ovat kunnossa. Tästä on siis äärimmäisen hyvä jatkaa 22.-23.8. Forssassa pelattaviin SM-karsintoihin. Kannattaa siis merkitä päivät kalenteriin ja tulla hallille kannustamaan FoSun pojat näyttämään parastaan!

MC-turnauksen lopulliset sijoitukset ja kunniataulukot

C2-ikäluokan kaikkien otteluiden tulokset