FoSu - IBK Meda Salo  3 - 4

Kirkassilmä Areena

Otteluraportti FoSu - IBK Meda

TTELURAPORTTI FOSU - IBK MEDA

FoSu juhlii tällä kaudella 25-vuotis synttäreitään ja juhlakausi alkoi lauantaina Kirkassilmä-Areenalla viime kevään playoff-uusinnalla kun salolainen IBK Meda saapui vieraaksi juhlaotteluun. Ottelu oli tapahtumarikas ja ajoittain tunteikaskin. FoSun hyvä alku kääntyi lopulta tiukaksi tappioksi lukemin 3-4.

FoSu meni ensimmäisellä kympillä 2-0 johtoon. Kauden ensimmäisen FoSu-maalin teki Aleksi Kanninen läpiajon päätteeksi. Tästä hetki ja Kalle Laukkanen tuplasi FoSun johdon. Vieraat pääsivät kuitenkin aivan ensimmäisen erän loppuun kaventamaan lukemiksi 2-1.

Toisen erän alkuun FoSu pääsi pelaamaan ylivoimaa, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Vierasjoukkue alkoi päästä paremmin ja paremmin peliin mukaan ja tulivatkin rinnalle ja ohi toisessa erässä. Toiselle erätauolle lähdettiin lukemista 2-3.

Kolmannessa erässä FoSulle tarjottiin hyvä sauma ottelun voiton suhteen kun se pääsi pelaamaan pitkän jakson ylivoimaa, Salomäki tasoittikin lukemiksi 3-3, ja ylivoima jatkui vielä koska Medalle oli tuomittu viiden minuutin rangaistus. Meda kuitenkin selvitti ja hetki tämän jälkeen se siirtyi 3-4 johtoon, jota FoSu ei saanut enää tasoitettua.

Päävalmenta Ville Innon kommentit ottelusta: ”Maalipaikoissa olisi pitänyt olla tehokkaampi. Niitä oli varsinkin ensimmäisessä erässä riittävästi. Ylivoiman olisi myös pitänyt olla tehokkaampi, mutta vedot suuntautuivat ihan liikaa ohi ja yli maalin. Ja jos saatiin laukaus maalia kohti niin logoon lauottiin turhankin paljon, tosin Medan maalivahti otti kyllä pari ”gamesaveria”. Me ei pelattu tänään omalla tasollamme ja tällaista joukkuetta vastaan kuin Meda niin joka jätkältä olisi vaadittu ainakin pelaamista omalla tasolla.” Kommentoi Into.

Jarno Prihti palasi täksi kaudeksi FoSuun muutaman vuoden tauon jälkeen. ”Hienoa palata kasvattajaseuran paitaan ja kun saa vielä avata kauden juhlapelissä nii olihan se mahtavaa.” Sanoo Prihti. Häntä jäi harmittamaan itse ottelu. ”Pelistä jäi tietysti pettynyt fiilis niinku aina tappion jälkeen kuuluukin. Fiilis joukkueesta on kuitenkin hyvä ja usko menestykseen vahva. Hieno oli pelata runsaan yleisön edessä.” Kiittelee Prihti katsojia, joita oli reilu 200. Prihti toteaa vielä loppuun, että maalinteon tehottomuus ja ylivoima kun ei tuottanut tulosta niin peli ratkesi niihin. ”Kaveri oli tänään maalin verran parempi. Mutta tästä on suunta ylöspäin.” Päättää Prihti.

FoSun tehokkain oli Ville Salomäki tehoilla 1+1.

Ottelun alussa FoSun monivuotisen yhteistyökumppanin Osuuspankki Lounaismaan toimitusjohtaja Jouni Hautala avasi kauden juhlapuheellaan. Hän mainitsi FoSun ja Osuuspankin tehneen jo monta vuotta yhteistyötä, ja nosti esille FoSun loistavan juniorityön.

Ensimmäisellä erätauolla oli leikkimielinen rankkarikilpailu. Mukana kisailemassa oli FoSun junnuja: Jasmin Rautanen, Tuukka Raistikka, Joona Leskinen, Joona Into ja Julius Laitila. He voittivat niukasti aikuisten joukkueen jossa olivat Tomi Vellamo, Jukka Rantanen, Satu Järvinen, Harri Kinnunen, Kristian Engman, Petri Mäkeläinen, Toni Mustakallio ja Esa Kutilainen. Heistä Tomi Vellamo esitteli kuuluisaa suuppiansa näyttävällä tavalla ja pallo löytyikin miestenvessasta.

FoSun kausi jatkuu ensi viikolla vieraissa, Paimiossa Ruoskan vieraana 29. päivä.

Seuraavan kerran kotona kakkosdivaria 13.10. ja sitä ennen Suomen Cupin ottelu KaKoa vastaan 7.10. Tästä vielä lisää myöhemmin.

#NähdäänHallilla
#FoSuSince1993

Tilastot

3 - 4

IBK Meda Salo
2 - 10 - 21 - 1
4'MaaliKanninen Aleksi
6'MaaliLaukkanen Kalle
6'MaalisyöttöSalomäki Ville
44'Jäähy: 2minLeinonen Oiva
49'MaaliSalomäki Ville
49'MaalisyöttöLintula Markus
51'Jäähy: 2minLintula Markus